SpongeBob nejen v komiksu

28. 11. 2022

Tvůrce podmořské houby SpongeBoba, Stephen Hillenburg, byl mimo jiné i profesor mořské biologie. Pro své studenty psal komiks The Intertidal Zone, ve kterém zachycoval život živočichů v přílivových jezírkách. Komiks byl vtipný, ale i naučný. Jeho průvodcem byla postava Bob the Sponge, předchůdce SpongeBoba jak ho známe dnes. V komiksech se SpongeBobem tak dodnes můžete narazit na stránky se vzdělávacím okénkem o životě pod mořskou hladinou.

Stephen McDannell Hillenburg

Stephen byl americký animátor, kreslíř, producent, hlasový herec a profesor mořské biologie.

Díky své komiksové učebnici pro své studenty, která nesla název The Intertidal Zone, si jeho tvorby všimla také televize Nickelodeon. Díky ní svou učebnici přepracoval v kreslený seriál o SpongeBobovi v kalhotách, který poprvé představil v roce 1999. SpongeBoba sám kreslil, psal jeho příběhy, a dokonce je produkoval jako seriál a samostatné filmy.

SpongeBob je pátý nejdéle běžící animovaný seriál vůbec, který učaroval jak dětským, tak dospělým divákům. Kromě skvělého seriálu a úžasných celovečerních filmů si ale můžete vychutnat SpongeBobovi příběhy také jako komiksové knihy, nebo dokonce komiksový měsíčník!

V roce 2017 byla Stephenovi diagnostikovaná ALS a v listopadu roku 2018 jí také podlehl.